Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2014

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

...οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το ύστατο χαίρε των Παλαιστινίων στον ηγέτη τους τον Γιάσερ Αραφάτ.

Έξι χρόνια αργότερα το 2010 το έφερε η συγκυρία να ξαναβρεθώ στην Παλαιστίνη, στη Ράφα αυτή τη φορά. Η φρίκη ανείπωτη.
Σήμερα, πέρασαν τέσσερα χρόνια και πάλι το αίμα  πρωταγωνιστεί. Πόσες γενιές πρέπει να χαθούν;

Κι ο Αντώνης μας βρίσκεται κοντά τους πια, κοντά στον Ανδρέα και στον Αραφάτ...




Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΙΣΟΥΣ...


ΔΟΛιου  για το όνομα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.




Τόσο κρατάει το ΔΟΛιο μίσος και  η εναντίωση με οτιδήποτε έχει να κάνει με το όνομα Παπανδρέου και κυρίως με ότι το όνομα αυτό συμβολίζει.

Ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου εκδήλωση – έκθεση στο Ζάππειο. Από την  1η έως τις 7 Σεπτεμβρίου με θέμα: « Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του την πρώτη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό ήταν. Πήραν φωτιά τα τέλια και τα τρολάκια. Άρχισαν οι υπαινιγμοί, τα ψέματα, οι μυθομανίες, οι μεθοδευμένες πολιτικές αλητείες.
Η μουσική επένδυση της πολιτικής αλητείας  ανήκει βεβαίως στον Βαγγέλη Βενιζέλο και η ενορχήστρωση στον δοκιμασμένο και έμπειρο σε αυτά,  εδώ και δεκαετίες, ΔΟΛ.

Τις μέρες που έρχονται θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Για την γιαγιά Μινέϊκο και έναν πρώτο εξάδελφο της που διακόρευσε κόρη γνωστής οικογένειας και δεν την απεκατέστησε. Για τον Αντρίκο Παπανδρέου που κυκλοφορεί με μηχανάκι αλλά χωρίς κράνος.  Για το τι τρώει για κολατσιό ο Γιώργος Παπανδρέου σε τάπερ αμερικανικής παρακαλώ εταιρείας, ή μήπως είναι καλύτερα να βάλουν Ισραηλιτικών συμφερόντων; Για το κανό του που έχει μυστικές και κρυφές προπέλες άρα η κωπηλασία του είναι μούφα.
Τέτοια πολλά κι ακόμα χειρότερα θα ακούσουμε.

Λες και έχουν βάλει στοίχημα οι ΒενιζελοΨυχαραίοι να μας πορώσουν.
Για  να μας στείλουν να στηθούμε στο Ζάππειο με υπνόσακους και ξηρά τροφή και να περιμένουμε τον Γιώργο Παπανδρέου από τις 20 Αυγούστου, δέκα μέρες νωρίτερα.
Ότι και να θέλουν, ότι και να πουν, την απάντηση θα την πάρουν από τους πολίτες. Όπως ακριβώς την παίρνουν  εδώ και δεκαετίες.


Την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ.

Κυριακή, Αυγούστου 03, 2014