Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - PRESS.GR

Δείτε την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για τις αθλιότητες Αλογοσκούφη με αφορμή το PRESS.GR:



ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας & Επικρατείας

Θέμα: «Παραληρηματικοί, ανεύθυνοι και συκοφάντες Υπουργοί.»


Κύριοι Υπουργοί,

Αδυνατούμε να συλλάβουμε το μέγεθος της παραληρηματικής, αναξιοπρεπούς και ανεύθυνης συμπεριφοράς σας, όταν από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων και από το Press Room, εξαπολύετε συκοφαντικούς υπαινιγμούς για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνδέοντας το δημοκρατικό καθήκον τους να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο με τις φερόμενες ως εγκληματικές πρακτικές διαχειριστών συγκεκριμένου ιστολογίου (blog).
Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές, ως μέρος των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους, δικαιούνται να ζητούν τη λογοδοσία Κυβερνητικών στελεχών για ζητήματα διαχείρισης εκ μέρους τους της κρατικής εξουσίας, αλλά και τη διαλεύκανση καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όταν αυτές σχετίζονται με τις πολιτικές συμπεριφορές τους και την ενάσκηση των καθηκόντων τους!
Γνωρίζετε, επίσης, ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία όχι μόνο σας δίνει τη δυνατότητα, αλλά κυρίως σας υποχρεώνει να απαντάτε στις ερωτήσεις αυτές και να προχωράτε στο μέτρο του δυνατού και των εξουσιών που έχετε στην διάθεσή σας, στη διαλεύκανση των σχετικών καταγγελιών και στην παροχή στοιχείων, εφόσον υπάρχουν, για τη διάψευσή τους. Κατά συνέπεια, εάν μία δημοσιογραφική ή δημόσια καταγγελία θεωρείτε ότι είναι αναληθής, έχετε όλη την ευχέρεια να απαντήσετε με στοιχεία και επί της ουσίας των καταγγελιών που ζητούν διαλεύκανση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπερασπιζόμενοι τα πεπραγμένα σας και παράλληλα εκπληρώνοντας την δημοκρατική υποχρέωση λογοδοσίας σας προς την λαϊκή αντιπροσωπεία για τον τρόπο που διαχειρίζεστε την εξουσία που σας ανατέθηκε.

Αδυνατούμε, λοιπόν, να κατανοήσουμε ότι στην αμηχανία και τη δυσφορία που σας προκαλεί η δική σας αδυναμία να απαντήσετε με στοιχεία σε ερωτήματα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταφεύγετε σε αντιθεσμικές απόπειρες να «δηλητηριάσετε» τον δημοκρατικό θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εμφανίζοντας τη κατάθεση ερωτημάτων για την διαλεύκανση δημοσιευμένων καταγγελιών ως δήθεν «συμπαιγνία» σε εγκληματικές ενέργειες! Το συγκεκριμένο blog, πολλές φορές έχει καταφερθεί και εναντίον άλλων πολιτικών προσώπων και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των ερωτώντων βουλευτών, αλλά ποτέ δεν διανοηθήκαμε να συκοφαντήσουμε πολιτικούς μας αντιπάλους ως εμπλεκόμενους. Οι ανεπίτρεπτες ενέργειές σας τόσο στην Βουλή την 25-2-08, όσο και στο Press Room αργότερα, προσβάλλουν πρωτίστως τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετείτε, όταν χωρίς στοιχεία «εννοείτε» βουλευτές που δεν κατονομάζετε, ενώ λίγο αργότερα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Οικονομικών απομακρύνεται εξαιτίας των σχέσεών της με το συγκεκριμένο blog ή όταν λίγες μέρες αργότερα κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει ότι με την ίδια ευκολία ο Υπουργός Οικονομικών «υποπτεύεται για εμπλοκή τον κ. Δούκα»!

Σε κάθε περίπτωση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, κ.κ. Υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας, είτε να ανακαλέσετε τις θολές και συκοφαντικές δηλώσεις σας, που εμπλέκουν το ΠΑΣΟΚ στις ενέργειες των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog, δηλώσεις που υιοθετήθηκαν και από τον Υπουργό Επικρατείας και Εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησής σας, είτε να ονοματίσετε τους βουλευτές που εννοείτε και να παράσχετε στοιχεία που να αποδεικνύουν την «συμπαιγνία» που ισχυριστήκατε, ότι μπορεί να υπάρχει μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των φερόμενων ως εκβιαστών και συκοφαντών του συγκεκριμένου blog.

Ειδάλλως, είστε εσείς, κ.κ. Υπουργοί Επικρατείας και Οικονομίας, είστε οι μόνοι συκοφάντες, όχι μόνο των βουλευτών που υπονοείτε, αλλά δεν τολμάτε να ονοματίσετε, αλλά και του ίδιου του πολιτικού συστήματος!

Μετά τα παραπάνω Ερωτάστε:

1. Ποιους βουλευτές εννοούσατε ότι βρίσκονται σε «συμπαιγνία» με τους φερόμενους ως εκβιαστές και συκοφάντες διαχειριστές του συγκεκριμένου ιστολογίου; Τι στοιχεία έχετε που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει τέτοια συμπαιγνία και ότι δεν πρόκειται απλώς για ερωτήματα που σας έθεσαν οι συγκεκριμένοι βουλευτές, προκειμένου να διαλευκανθούν καταγγελίες που έλαβαν ευρεία δημοσιότητα και πέρα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο;
2. Γιατί αντί να συκοφαντείτε, δεν απαντάτε, όπως έχετε την υποχρέωση, στα ερωτήματά μας με στοιχεία, προκειμένου να διαψεύσετε με αυτά την ουσία των δημοσιοποιημένων καταγγελιών που ζητούν διαλεύκανση μέσω των ερωτημάτων μας;
3. Αληθεύει, κ. Υπουργέ Οικονομίας, πως υποπτεύεστε ότι πίσω από τις επιθέσεις εναντίον σας βρίσκετε όχι μόνο στενή συνεργάτιδά σας που την απομακρύνατε λόγω των σχέσεών της με το συγκεκριμένο blog, αλλά ακόμα και ο ίδιος ο πρώην Υφυπουργός σας κ. Δούκας, όπως αναφέρει δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας;
4. Έχετε αναρωτηθεί ότι αντί να προσβάλλετε τους θεσμούς και αντί να αναζητάτε αόρατους εχθρούς στην αντιπολίτευση, ή ακόμα και στους υφισταμένους σας Υπουργούς, ίσως θα ήταν καλό να αναζητήσετε τον εχθρό στην ίδια την αντιλαϊκή, ανεύθυνη και αδιαφανή πολιτική σας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Χρήστος Αηδόνης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μάρκος Μπόλαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: