Κυριακή, Μαρτίου 02, 2008

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KAΠA RESEARCH ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...

...γιατί εγώ λίγα γράμματα γνωρίζω και πολύ έξυπνος δεν είμαι.

Θα παρακαλούσα κάποιον κύριο από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει 5 μονάδες κάθε εβδομάδα, να μας εξηγήσει ΠΩΣ γίνεται:

1) Χιλιάδες δικηγόροι να ψηφίζουν την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα και τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζουν άνοδο, της Ν.Δ πτώση και τα του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στασιμότητα και μικρή πτώση.

2) Οι εκπρόσωποι χιλιάδων μικρομεσαίων να ψηφίζουν σήμερα στην ΓΣΕΒΕ και το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει κατακόρυφη άνοδο, (21 έδρες από 18), ενώ η Ν.Δ πτώση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στασιμότητα.

Όλους αυτούς δεν τους αγγίζει η δημοσκόπηση;

Κάθε εξήγηση δεκτή.

20 σχόλια:

scorpios είπε...

ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!!!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Η απάμτηση είναι πολύ απλή.Οι εκλογές στα συνδικάτα δεν έχουν καμία σχέση με τις εθνικές εκλογές,αφού εκεί ρόλο δεν παίζει μόνο η κομματική ταυτότητα ,απο την άλλη τόσο οι δικηγόροι όσο και η ΓΣΕΒΕ δεν είναι ότι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για να το συγκρίνεις με τις δημοσκοπήσεις.Μην αμφιβάλλεται ότι σο σημερινλο ΠΑΣΟΚ βρισκεται σε έλευθερη πτώση.

alzap είπε...

@SCORPIOS:
Καλό βράδυ επίσης!

@stergios:
Πάντως νομίζω ότι επειδή είναι σώματα πολυπληθή και πανελλαδικά θα έπρεπε να υπάρχει μιά παράλληλη τάση.
Αυτό που δεν εξηγείται εύκολα είναι η αντίστροφη φορά. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό γίνεται ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στην αντιπολίτευση εδω και 4 χρόνια και άρα δεν επηρεάζει με κυβερνητικές αποφάσεις.

Ermis Tsk είπε...

Μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο των μεγαλοεκδοτών για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού... Το σίγουρο πούστη Λαμπράκη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπουλιέται!! Ας ελπίσω δε να μην φτάσουμε πίσω στις βρώμικες εποχές της αποστασίας όπου οι οπαδοί της Ένωσης Κέντρου κόντεψαν να τους κάψουν τα γραφεία, γιατί αν χρειαστεί μπορεί να γίνει και αυτό...

Υ.Γ. Καλό θα ήταν πάντως κάποιοι που τώρα στον Συνασπισμό χαίρονται να κρατούν μικρό καλάθι γιατί όταν ο ΔΟΛ, θα έχει παίξει τα παιχνίδια που θέλει, θα τους παρατήσει και μετά θα λένε ξανά αμάν να μπουν στην βουλή.... Και τότε είναι που θα βουλιάξει μία και καλή το καράβι!!

alzap είπε...

@erxxx:
Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τον Λαμπράκη. Ίσως έχει τη σημασία του το γεγονός ότι φαίνεται να χάνει κάποιες δεκάδες χιλιάδες φύλλα στα μεγάλα αστικά κέντρα κάθε Κυριακή.
Εγώ έβαλα ένα ερώτημα.

Απο την άλλη δεν είναι τραγικό που ανεβαίνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορεί φαντάζομαι να συγκροτήσει και να παρουσιάσει σύντομα κυβερνητικό πρόγραμμα.
΄Αλλωστε αυτό είπε και ο Αλαβάνος όταν ισχυρίστηκε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει απέναντι στη Ν.Δ.
Μακάρι λοιπόν και περιμένουμε την εναλλακτική πρόταση εξουσίας απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
(Τις κακοήθειες ότι τάχα μου δεν τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει αλλά μόνο να ανεβάσει τα ποσοστά του σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ τις πιστεύω.
Γιατί αυτό θα σήμαινε στη πράξη συνεργασία άμεση με τη Ν.Δ για την διατήρησή της στην εξουσία)

Sinistra Radicale είπε...

Το ΠΑΣΟΚ, έχει την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ. Αυτό τι σημαίνει ότι έχει και την πλειοφηφία της εργατικής τάξης???? Οχι βέβαια. Έχει την πλειοψηφία εκείνου του τμήματος της "εργατικής τάξης", που είναι οργανωμένο στα συνδικάτα, δηλ την πλειοφηφία του 7% της εργατικής τάξης. Άλλο το ένα εκλογικό σώμα, και άλο το άλλο. Μέ άλλα κριτήρια ψηφίζει ένας που είναι σε ένα συνδικάτο, και με άλλα ψηφίζει στις εθνικές εκλογές...Καλό βράδυ...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Σύντροφε alzap μην αφήνεις τα σουντζουκάκια να σε τυφλώνουν, η αλήθεια είναι απλή: πείτε όχι στο MEGA!
http://gasimakop.blogspot.com/2008/03/mega.html

Αφού το ξέρεις, τι ρωτάς;

ΥΓ: σουντζουκάκια μείνανε και για εμάς τους κοιλιόδουλους;

Καλόν αγώνα!

Matrix είπε...

Εντάξει ο Λαμπράκης κάνει το παιχνίδι του, αλλά το ότι ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ εκεί που αναφέρεις αλλά και αλλού σε άλλους συνδικαλιστικούς χώρους, οφείλεται κατά πολύ και στα πρόσωπα που είναι υποψήφιοι.

Κάτι που το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο δεν έχει καταλάβει, οι ίδιοι και οι ίδιοι συνέχεια...

alzap είπε...

@sinistra radicale:
Σωστά εν πολλοίς όσα επισημαίνεις. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα αποτελέσματα που επικαλούμαι είναι θέσφατα. Αυτό που λέω είναι ότι πάντα οι δημοσκοπήσεις και τα εκλογικά αποτελέσματα σε μεγάλους μαζικούς φορείς είχαν την ίδια κατεύθυνση, έστω και με μεγάλη απόκλιση.
Εδω παρουσιάζεται το
φαινόμενο της αντίθετης φοράς.
Να στο πω διαφορετικά. Δεν μπορεί να ισχυρίζονται οι δημοσκόποι ότι μιλάμε για αντροπή του πολιτικού σκηνικού σε όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και χιλιάδες δικηγόροι στην Αθήνα να δίνουν λιγότερο στον ΣΧΙΝΑ απο ότι το 2005.
Το ίδιο συνέβη και σε πολλούς άλλους συλλόγους πανελλαδικά.
Αν δε αυτό το φαινόμενο επεκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς μαζικούς χώρους το πράγμα χρειάζεται εξήγηση. Νομίζω.
Όσο για την διαφορετικότητα των κριτηρίων ψήφου στα συνδικάτα και στις εθνικές εκλογές,ισχύει εν μέρει με το σκεπτικό ότι στις εθνικές εκλογές είναι συνήθως ένα - δύο κλικ πιό συντηρητική η ψήφος.

Πήγα στο μπλογκ σου, πολύ ενδιαφέρον, καλή συνέχεια.


@γιωργος ασημακοπουλος:
Καλημέρααααα
:-)


@matrix:
Είναι μια εξήγηση αυτό που λες. Απο την άλλη η προέκταση της σκέψης σου δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται στον αέρα. Υπάρχουν δεσμοί και αναφορές κοινωνικές και διαχρονικές που δεν διαλύονται με όρους επικοινωνιακούς τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα.

gtzi είπε...

Αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος στο οποίο μια δημοσκόπηση επηρεάζειτην πολιτική πραγματικότητα, τότε καθίσταται προφανές πως το κόστος επηρεασμού της είναι υπέρμετρα υπο-πολλαπλάσιο. Ειδικά σε περιόδους μακριά από εκλογές, δεν υπάρχει και ιδιαίτερη επίπτωση στη φήμη της εταιρείας που υλοποιεί τα τυχαία τηλεφωνήματα. Μάλλον απαιτείται μία πιο αντικειμενική διαδικασία σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης..

Στέλιος είπε...

Αυτό είναι το πρόβλημα! Οτι με τέτοια και με τέτοια (συν η δική του ευγένεια!) κόλλησαν στο Γιώργο τον τίτλο του "λίγου".

xazopouli είπε...

Μιλούσα προχθές με μια κοπελίτσα, φοιτήτρια, ΠΑΣΠΙΤΙΣΑ. Μολις είχε γυρίσει απο εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη...

Μου έδωσε την εντύπωση, ότι ανοίκει σε έναν στρατό... όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάποιου κομματαρχη της περιοχής (ο νοών νοητω...). Ο Γιωργάκης αυτό... ο Γιωργάκης το άλλο... ο ανίκανος ο... ο...

Τα πάντα μου θύμησαν την κατάσταση που επικρατεί στην θεσσαλονίκη με τον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ (όλα έτσι μετριούνται εκει).

Προσπάθησα να ανοίξω θέματα για συζήτηση (αρθρο 16, ΜΜΕ κλπ)... άγνοια, παπαγαλία και καμία σχέση με πολιτική σκέψη, θέσεις, ιδεολογία κλπ...

Οταν αυτό συμβαίνει ΜΕΣΑ στο πανεπιστήμιο, όταν αυτό συμβαίνει στην νεολαία του ΠΑΣΟΚ (την οργανωμένη) τότε καταλαβαίνω πως δεν γίνεται να υπάρχει μέλλον.

Φοβάμαι πως ο Παπανδρέου ΚΑΚΩΣ νίκησε... Θα ηταν προτιμότερο, να χάσει, να αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και να ξεκινήσει κάτ νέο, καθαρό και δραστήριο...

Οσο τα ηνία τα έχουν οι καρεκλοκένταυροι στο κόμα, αυτό θα αιμοραγεί.

xazopouli είπε...

Σημερα ο Γιωργος θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη...
Μπροστά, θα κάθονται - και θα χειροκροτούν - οι... μεγαλοσχήμωνες ΠΑΣΟΚΟΙ της περιοχής.
Ολοι αυτοί δηλαδή που ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει μπροστά του. Βλέπεις, στις μικρές κοινωνίες, τα γραφεια ολων αυτών βρίσκονται διπλα στα σπίτια μας. Και τίποτα δεν μένει κρυφό.
Αυτοί,ελέγχουν τα πράματα στο κόμα τοπικά... και αυτοί είναι, που ΔΕΝ θελουν τον Γιώργο. Και ας τον χειροκροτούν.
Οι υπόλοιποι, αυτοί που ψήφισαν τον Γιώργο, που τον στήριξαν, θα είναι στην καλύτερη περίπτωση στις πίσω θέσεις, προς την έξοδο... Οι περισσότεροι, ήδη στα σπίτια τους είναι.
ΟΛΟΙ αυτοί, δεν πρόκειται να σηκωθούν από τον καναπέ τους, όσο στα πράγματα βρίσκονται οι... μικρομεγαλοπαράγωντες... τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

alzap είπε...

@gtzi:
Συμφωνώ, θα ανεβάσω κάποια στοιχεία που θα δίνουν σε όλους μια βασική μέθοδο ελέγχου της ακρίβειας και διαφάνειας των ερευνών.



@σ.μ:
Το να κανει λάθος επιλογές πολιτικές το καταλαβαίνω ως κατηγορία ή καταγγελία.
Το "λίγος" δεν αντιλαμβάνομαι. "Λίγος" σε σχέση με ΤΙ, σε σύγκριση με ΠΟΙΟΝ, και κυρίως ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ακριβώς;

Αν το κριτήριο είναι το κατέβασμα των βρακιών στο Ψυχαροπρετεντέρικο τότε ΝΑΙ είναι πολύ λίγος γιατί μέχρι τώρα ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ.
Κι αυτό θα το πληρώσει, αν κρίνουμε απο τις απειλές που ακούμε και διαβάζουμε.



@χαζοπούλι:
Σε καταλαβαίνω και σε νοιώθω. Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε κόντρα στους καιρούς και τους ανέμους. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τίποτα δεν προδικάζει τη σίγουρη νίκη. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσουμε με πίστη και αισιοδοξία.

CybeRNerO είπε...

@χαζοπούλι Συμφωνώ και επαυξάνω

@alzap Οι δημοσκοπήσεις ξέρουμε τι σκοπό έχουν...Και αισθάνομαι ανακούφιση που το ΠΑΣΟΚ το έχω "ζήσει" μόνο με Πρόεδρο τον Γιώργο!
Δεν νομίζω ότι στην 8ετία του Σημίτη, δεν υπήρχε καμία σχέση ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπων-MME κάτω από το τραπέζι/off the record!
Άντε να δούμε που θα πάει αυτή η ΔΟΛίτσα ;).
Το σίγουρο είναι ότι έχουμε εκτός από την ΔΕΞΙΑ να αντιμετωπίσουμε και τα "αρπακτικά"...

alzap είπε...

@cybernero:
Τα είπες όλα, μα όλα με συνοπτικό και ουσιαστικό τρόπο.
Έτσι ακριβώς!

tzonakos είπε...

Kαλώς σε βρίσκω.
Για το θέμα των δημοσκοπήσεων έχω γράψει και εγω παλιότερα, απο τον Δεκέμβρη και έχουμε συζητήσει σε πολλά μπλόγκς.
Ανήκω και εγω σε αυτούς που αδυνατούν να κατανοήσουν την εικόνα που δείχνουν τα γκάλλοπ και δεν μπορώ να βρώ εξήγηση λογική.
Αρα μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω για να βγει συμπέρασμα.
Πολυ πιθανό να πρόκειται για κάποια ΔΟΛειά κατασκευασμένη. Ειδικά οταν πρόκειται για τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις.
Αλλιώς ο λαός τρελάθηκε και ψηφίζει με κριτήρια οτι να ναι σαν κάποια μορφή διαμαρτυρίας γενικότερα.
Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω.

CybeRNerO είπε...

@Tzonakos: Αν αναλύσεις το τρίο MRB-ALPHA TV-ΝΔ θα καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα των γκάλοπ σε συνδιασμό με τα ΜΜΕ προς όφελος των κομματικών μηχανισμών...
Τέτοιοι συνδιασμοί μπορούν να γίνουν εύκολα και με άλλα κανάλια/εταιρίες δημοσκοπήσεων (και δυστυχώς "κόμματα")...

tzonakos είπε...

Πώς να το αναλύσω ;
Βοηθάτε, θέλω να καταλάβω πλήρως τι παίζεται, με απλά λόγια.
Συζήτησα το θέμα επανειλημμένα με φίλους που λόγω δουλειάς εργάζονται βασει δημοσκοπήσεων μερικες φορές και επέμεναν οτι ειναι ακριβείς και επιστημονικά έγκυρες.
Εγω διαφωνώ επειδη δεν τις πιστεύω αλλα δεν ξέρω πώς να το στηρίξω !

alzap είπε...

@tzonakos:
Δες αν θέλεις το αμέσως επόμενο ποστ για την ΕSOMAR. Διάβασε τους κανόνες που μπαίνουν και θα καταλάβεις.